ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕРАДИО СПОРТ

Na Petom gradiškom polumaratonu učestvovaće oko 450 trkača

Na Petom gradiškom polumaratonu, koji će u organizaciji Atletskog rekrativnog kluba Gradiška biti održan u nedjelju 7. marta, učestvovaće oko 450 trkača.

Predsjednik kluba Aleksandar Raca rekao je, gostujući u emisiji Radio sport, da je za trke na 21, 10 i 5 kilometara prijavljeno 350 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bugarske, te da će u trci na jedan kilometar učestvovati oko 100 djece uzrasta do 14 godina.

Raca je naveo da je start i cilj trke kod Kulturnog centra Gradiške. U 11 časova predviđen je start trke za djecu, a od 12 časova startovaće i trke na 5, 10 i 21 kilometar.

On je naglasio da su svi takmičari i osobe u organizaciji trke dužni da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, te da će iz tih razloga trkači startovati u grupama od po 50 takmičara i u razmaku najmanje jedan minut između grupa, uz obavezno nošenje zastitnih maski na startu i cilju trke.

Raca je dodao da prijavljeni trkači startne pakete mogu da preuzmu u Kulturnom centru Gradiška, dan prije trke 6. marta od 13 do 21 čas i na sam dan trke 7. marta od 8 do 11 časova.

Održavanje Petog gradiškog polumaratona podržali su Gradska uprava i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i brojni sponzori.

Za vrijeme održavanja polumaratona, od 12 do 15 časova biće obustavljen saobraćaj u pojedinim ulicama u gradu.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button