ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Mini-sajam proizvođača i udruženja žena

Turistička organizacija Gradiška i Kuća Lijevča i Potkozarja organizovale su danas, povodom Dana grada – 24. aprila, mini-sajam proizvođača i udruženja žena na Trgu Čubrilovića gdje se predstavilo 12 izlagača.
Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Valentina Perić istakla je da su među izlagačima pretežno proizvođači čiji se proizvodi mogu kupiti u Kući Lijevča i Potkozarja, te udruženja žena „Crvena ruža“, „Žena i porodica“ i „Kočićevo“, koje su izložile rukotvorine svojih članica.

Posjetioci sajma mogli su da degustiraju i kupe proizvode gradiških proizvođača, ljute soseve „Đed Niko“, sokove od aronije „Aromela“, sokove „Agro nektar“, puter i kremisanu „Bošnjak“, „Kozara sireve“, rakije BMB „Delta“, pčelinje proizvode pčelara Gorana Gagića, prirodnu kozmetiku „Emili“ i pivo Poljoprivredne zadruge „Gorštak“ iz Laktaša.

Vlasnik Poljoprivrednog gazdinstva „Malešević“ iz Donjih Podgradaca Žarko Malešević rekao je da su od početka proizvodnje ljutih soseva „Đed Niko“, sa kojom su počeli prije tri godine, imali veliki podršku gradiške Turističke organizacije, koji su im pomogli da urade sve potrebne analize kako bi se njihovi proizvodi našli i u Kući Lijevča i Potkozarja.

Predsjednik Udruženja žena „Crvena ruža“ iz Gradiške Gordana Todorović istakla je da je cilj ovog udrženja očuvaju tradicije izrade tradicionalne odjeće ovog kraja.

„Radimo odjeću za razne prilike, a članice koje to rade imaju mogućnost tako da ostvare i određen prihod radeći kod kuće, jer su to pretežno nezaposlene žene i penzionerke koje imaju vremena, ali i ljubavi prema tome što rade“, naglasila je Todorovićeva.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button