СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Magla i vjetar otežavaju saobraćaj na pojedinim dionicama

Magla jutros smanjuje vidljivost magistralnom putu Doboj-Tuzla, dok na dionici Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i na širem području Livna povremeno duva jak vjetar, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na većini puteva saobraćaj se odvija nesmetano, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na učestale odrone, posebno na putnom pravcu Brod na Drini–granični prelaz Hum/Šćepan Polje, gdje se vozi otežano.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi.

Radi se na magistralnom putu kroz Laktaše gdje je kroz centar zabranjen teretni saobraćaj, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put, iz pravca Gradiške petlja Aleksandrovac, iz pravca Banjaluke kod hotela „Ćubić“, iz pravca Prnjavora petlja Drugovići, a iz pravca Srpca petlja Laktaši.

AMS preporučuje vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put „Deveti januar“ i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.

U FBiH i dalje je na snazi obustava saobraćaja u tunelu Jasen na putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, a vozila iznad 7,5 tona, osim autobusa, preusmjeravaju se na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Metaljka na putu Čajniče-Pljevlja moguć je prelazak granice u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button