БИЛАНС СТАЊАВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕ

Kuća Lijevča i Potkozarja organizuje izložbu povodom Međunarodnog dana žena

Povodom Međunarodnog dana žena – 8. marta, Turistička organizacija grada Gradiška i Kuća Lijevča i Potkozarja organizovaće u ponedjeljak, od 10 i 30 do 17 časova, prodajnu izložbu na kojoj će svoje proizvode predstaviti osam proizvođača.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Valentina Perić rekla je, gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške, da će posjetioci izložbe na Trgu Čubrilovića moći da degustiraju proizvode, a da su proizvođači pripremili i prigodne poklone.

On je dodala da će Kuća Lijevča i Potkozarja raditi i u nedjelju 7. marta, od 10 do 15 časova, te da inače radnim danima radi od 10 do 17 časova.

Perićeva je podsjetila da je Kuća Lijevča i Potkozarja, kao organizaciona jedinica Turističke organizacije Gradiška, otvorena 9. novembra prošle godine i od tada svakog petka organizuje promocije određenih proizvoda koji se mogu kupiti u prodajnom objektu na Trgu Čubrilovića.

Ona je navela da posjetioci mogu da kupe domaće poljoprivredne i druge proizvode, od 25 malih i velikih brendiranih proizvođača.

„Cilj nam je prvenstveno da omogućimo malim proizvođačima koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, zadruge i zanatske radnje, da na jednom mjestu plasiraju svoje proizvode, jer je njima najteže da izađu na tržište, a imaju šta da ponude kupcima“, istakla je Perićeva.

Ona je naglasila da su svi proizvodi u Kući Lijevča i Potkozarja morali da prođu analize i dobiju odobrenja relevantnih instituta, te da je podršku proizvođačima dala i Gradska uprava koja refundira troškove navedenih analiza proizvoda.

M.Malešević

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button