СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Kolovozi pretežno suvi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske ističu da je na putevima na kojima su u toku radovi, obavezno poštovanje privremene signalizacije i vozačima savjetuju da voze maksimalno oprezno, te da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu.

Saobraćaj je normalizovan na auto-putu Gradiška –Banjaluka, nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici Čatrnja – Jakupovci.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske prethodno je saopšteno da je saobraćaj na auto-putu bio u prekidu zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila protekle noći.

Iz AMS savjetuju vozačima da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku su radovi na dionici magistralnog put Klašnice jedan – Gornja Vijaka jedan, zbog čega su na snazi izmjene u odvijanju saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Modriča jedan – Vukosavlje /Jakeš/ – Podnovlje – Šešlije – Johovac – Rudanka – Doboj – granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju dionice magistralnog puta Doboj – Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju izmijenjen je režim saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta Rača – Bijeljina – Ugljevik u toku su radovi na uređenju puta.

Saobraćaj se odvija naizmjenično, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Zbog radova, najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja i na dionici magistralnog puta Crkvina – Modriča jedan.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica – Gradiška, na dionici Mrakovica – Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac – Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH nema zadržavanja.

Na graničnom prelazu Metaljka, na putu Čajniče – Pljevlja, moguć je prelazak granice u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

BiH otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države.

Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan pi-si-ar test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button