ВИЈЕСТИЕМИСИЈЕЖЕНЕ И МОГУЋНОСТИКошаркаСПОРТ

Karatisti „Nitena“ pripremaju se za Evropsko prvenstvo

Karatisti Kluba borilačkih vještina „Niten“ iz Gradiške početkom aprila osvojili su drugo mjesto u generalnom plasmanu na Republičkom karate prvenstvu, te četvrto na Prvenstvu BiH koje je bilo i kvalifikaciono takmičenje za Balkansko i Evropsko prvenstvo.

Kao prvaci BiH na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano u Poreču od 18. do 23. maja, takmičiće se ženski kata tim „Nitena“ u sastavu Nevana Kutić, Marija Zjajić i Ivana Šukalo, te muški kata tim u sastavu Jovo Selak, Slobodan Popadić i Damjan Golić.

Nevena Kutić je, gostujući u emisji „Žene i mogućnosti“ Radio Gradiške, istakla da se pripremaju za Evropsko prvenstvo i žele da svoj klub i Gradišku predstave u najboljem svjetlu.

„Dosta smo se pripremale i za prethodna prvenstva i u kondiciji smo, ali je potrebno još dosta treninga jer je konkurencija na Evropskom prvestvu veoma jaka“, dodala je Kutićeva.

Govoreći o aktivnostima u klubu, Kutićeva, koja je i trener mlađih kategorija, navela je da je „Niten“ od februara pokrenuo „Karate igraonicu“ za djecu od tri do pet godina, organizuju rekreativne karate treninge za odrasle, a pokrenuli su i fitnes za žene i djevojke.

Ona je navela da „Niten“ trenutno ima oko 100 članova, treniraju u novoopremljenom prostoru kluba u Karađorđevoj ulici broj 9 u Gradišci, a trenige organizuju i sa sekcijama u Kruškiku, Novoj Topoli, Gornjim Podgradcima i Turjaku.

 M.Malešević

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button