ВИЈЕСТИГрадишкаПОЛИТИКАРеп.Српска

Humanim gestom Potpredsjednik Narodne Skupštine obilježio Svjetski dan zdravlja

Povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. aprila Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić, dobrovoljno je darovao krv, te pozvao i druge da to učine.

Krv je nezamjenjiv lijek povrijeđenima, oboljelima od hemofilije, oboljelima kojima je potrebna hirurška intervencija. Krv je nemoguće proizvesti vještačkim putem, jedini izvor tog lijeka je ljudski organizam, zbog toga redovno dajem krv od svoje 18 godine i da sada sam je darovao 25 puta, u posljednje vrijeme smatram to još većom obavezom jer sam neke od svojih prijatelja motivisao da daruju krv – napisao je Šulić na svom Instagram nalogu.

Dodao je da je svako od nas potencijalni davalac krvi i da svako od nas može spasiti nečiji život.

– Da bismo pomogli da se neko izliječi ne moramo biti ljekar, dovoljno je da imamo volju da pomognemo i da odemo darovati krv. Zato je od velikog značaja animiranje porodice, prijatelja, poznanika na davanje krvi. Vrlo često je ljudima potreban vrlo mali podsticaj da daruju krv. Ponekad nisu ni svjesni važnosti te aktivnosti. Zato je bitno da svi budemo afirmatori darivanja krvi i da širimo značaj ideje darivanja krvi – dodao je Šulić.

Za kraj je podsjetio da je našoj zemlji potrebno da bude 40 davalaca na 1.000 stanovnika da bi sve potrebe bile zadovoljene.

Mislite o tome i darujte krv! – poručio je Šulić.

D. Janković

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button