ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕЖЕНЕ И МОГУЋНОСТИ

Gazibarić: Prednosti angažovanja žena u policiji višestruke

“Policijski posao je drugačiji od ostalih i zahtjevniji, ali je častan i da trebam ponovo birati, isto bih izabrala”, rekla je načelnik Odjeljenja za kadrovske i pravne poslove u PU Gradiška, Zorica Gazibarić, gostujući u emisiji “Žene i mogućnosti Radio Gradiške.

Ona je istakla da je policijski posao  izabrala jer je željela  pomoći i zajednici i pojedincima. Gazibarić, koja je bila prvi inspektor krim policije u Gradišci,  počela je raditi 2001.godine kao pripravnik u tadašnjoj Stanici javne bezbjednosti Gradiška, nakon toga tri godine je radila na poslovima stručnog saradnika za obradu prekršaja, da bi od polovine 2006.godine prešla u Odjeljenje kriminalističke policije gdje je 11 godina radila kao inspektor za privredni i opšti kriminalitet.Tri godine je radila u Banja Luci u Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu gdje je obavljala poslove inspektora za kontrolu integriteta.

Na mjestu načelnika Odjeljenja za kadrovske i pravne poslove u PU Gradiška nalazi se od februara ove godine.

“Imenovanje na sadašnju poziciju je uslijedilo nakon 20 godina  predanog rada i posvećenosti poslu, što je i prepoznato od strane mojih rukovodilaca”, istakla je Gazibarić i dodala da su poslovi koje sada obavlja administrativne prirode za razliku od dosadašnjih koji su bili operativne prirode.

Govoreći o dosadašnjim poslovima, Gazibarić je istakla je da joj je najdraži bio posao inspektora kriminalističke policije, bez obzira što je bio najteži.”U okviru opšteg kriminaliteta dosta sam sarađivala sa organima starateljstva, radila sam sa djecom i maloljetnicima i kroz taj posao sam bila najzadovoljnija”, istakla je Gazibarić.

Ona je naglasila da je su prednosti angažovanja žena u policiji višestruke.”Žene su senzibilnije i smatram da one dosta uspješnije postupaju sa žrtvama krivičnih djela, poput nasilja u porodici i krivičnih djela protiv polnog nasilja”, istakla je Gazibarić i dodala da žene iskazuju veću empatiju od muškaraca što im omogućava lakšu komunikaciju i rješavanje problema.

S.Vidović

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button