ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕКУЛТУРНИ КОЛАЖ

Gašnica dobija „Spomen domaćinstvo Lepe Radić“

Centralno kulturno umjetničko društvo „Lepa Radić“ Gradiška promovisaće u ponedjeljak, 25. aprila, projekat „Spomen domaćinstvo Lepa Radić, Gašnica“  sa čijom su realizaciom krenuli u septembru prošle godine.

Predsjednik ovog društva Davor Simišić rekao je gostujući u emisiji „Kulturni kolaž“ Radio Gradiške da je ovo jedan od najvažnijih projekata CKUD “Lepa Radić“, a posebna simbolika je da će spomen kompleks biti nedaleko od rodne kuće narodnog heroja Lepe Radić.

Simišić je naglasio da projekat podrazumijeva tri faze realizacije.

„Mi smo već obezbjedili zemljište od 4000 kvadrata za ovaj projekat i očekujemo građevinsku dozvolu. Očekuje nas gradnja objekta od 70 kvadrata, spomenika i jednog pomoćnog objekta, a kroz treću fazu napravićemo dječije igralište i još sadržaja“, rekao je Simišić i dodao da je rok izgradnje ovom kompleksa 5 godina.

On je istakao da su osnovni ciljevi ovog kompleksa istorijski, odnosno  očuvanje uspomene na Lepu Radić  i kulturno umjetnički amaterizam koji bi obogatio društveni život u ovom dijelu grada.

Simišić je istakao da će ovaj projekat koštati oko 180 000 KM i da će biti podržan od strane gradske uprave, republičkih institucija, ali i sredstava dobrovoljnih donatora.

CKUD“ Lepa Radić“ je tokom prošle godine osnovao Aktiv žena, a broj je članova u stalnom porastu.

D. Janković

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button