ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Falsifikovanjem naloga pokušali izbjeći prekršajne sankcije

Službenici Policijske uprave Gradiška identifikovali su pet lica iz Gradiške koja se sumnjiče da su falsifikovanjem prekršajnih naloga pokušala izbjeći prekršajne sankcije.
Lica se sumnjiče da su počinila krivična djela falsifikovanja isprava, navođenje na ovjeravanje netačnog sadržaja i neovlašteno korištenje ličnih podataka, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Policijskoj upravi Gradiška oštećeni je u četvrtak, 8. aprila, prijavio da su mu na kućnu adresu stigli prekršajni nalozi, a u vezi izvršenih prekršaja u saobraćaju, te da isti navedene prekršaje nije počinio jer je u vrijeme izvršenja prekršaja boravio u inostranstvu.

Operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da su lica čiji su inicijali N.M, D.Z, S.Z. i A.V. iz Gradiške počinili krivična djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje netačnog sadržaja.

Navedena lica krivična djela počinila su tako što su po dobijenim obavijestima o počinjenim prekršajima u saobraćaju upisivali generalijske podatke oštećenog, a koje su prethodno dobili od lica D.V. iz Gradiške, te na taj način pokušali izbjeći prekršajne sankcije.

Lice D.V. se sumnjiči da je ustupanjem generalijskih podataka oštećenog drugim licima, počinilo krivično djelo neovlašteno korištenje ličnih podataka.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv istih dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button