ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

„Добра вам ноћ пријатељи“: Заједно до инклузивног друштва (ВИДЕО)

Удружење родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ Градишка и њихови пријатељи вечерас су у Културном центру Градишка уприличили манифестацију „Добра вам ноћ пријатељи“, поводом Свјетског дана свјесности о аутизму, 2. априла.

Чланови Удружења и њихови пријатељи, малишани из предшколских установа „Анђелак“ и „Плава звијезда и хора  ОШ “Васа Чуриловић“ припремили су пригодан музичко- забавни програм како би и на тај начин истакли изазове с којима се собе с аутизмом суочавају, али и њихове способности и потенцијале.

Предсједник Удружења „Дуга“ Саша Касагић рекао је да је циљ оваквих манифестација подизање свијести како о дјеци са аутизмом тако и о дјеци са другим потешкоћама у развоју. „Удружење „Дуга“ током цијеле године, кроз разне активности промовише права и потребе дјеце са потешкоћама у развоју,  а од 2017. године интезивно пружа подршку не само корисницима него и њиховим породицама“, истакао је Касагић и нагласио да је важно радити на стварању инклузивног друштва у којем су особе с аутизмом прихваћене и у којем имају прилику остварити своје потенцијале.

Ту потребу препознала је и Градска управа града Градишка  која је ово удружење уврстила у градски буџет. Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је „Дуга“ једно од најорганизованијих удружења, дају огромну подршку дјеци са потешкоћама у развоју и настоје да им омогуће услуге које су им неопходне и додао да ће увијек имати подршку Града. „Наш циљ је да са грађанима подржимо све организације које окупљају дјецу са сметњама у развоју, да се осјећају као равноправни чланови друштва као што то и јесу“, поручио је Аџић.

Чланови удружења „Дуга“ и други учесници програма „Добра вам ноћ пријатељи“ без имало треме изашли су пред  публику, своје пријатеље, који су их и овај пут подржали  у великом броју.

С.Видовић

YouTube player

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button