АКТУЕЛНОВИЈЕСТИГрадишкаЕМИСИЈЕНАЈАВЕПРИВРЕДА

Danas otvaranje vodovoda u Gašnici i Orahovoj

Povodom puštanje u funkciju vodovodnog sistema u mjesnim zajednicama Gašnica i Orahova gostujući u emisiji „Aktuelno“ Radio Gradiške direktor „Vodovoda“ Sandro Zeničanin rekao je da se sa ponosom može reći da je u rekordnom roku završen još jedan veliki projekat  na prostoru Gradiške.

„Danas svečano puštamo u rad sistem vodosnadbjevanja, a ovom događaju prisustvovaće i ambasadorica Republike Češke Ivana Hlavsova čija je zemlja donator projekta „Podrška u snabdijevanju vodom za piće u Gradišci: Proširenje vodovoda u naselja Orahova i Gašnica“, rekao je Zeničanin i dodao da je izgrađeno 17,8 km potisnog cjevovoda, izgradnja pumpne stanice 10 litara u sekundi i rezervoar zapremine 200 metara kubnih vrijednosti 1.7 miliona KM od čega je 1.530.000KM donacija češke Razvojne agencije a ostatak sredstava je obezbjedio Grad Gradiška.

Zeničanin je istakao da će na ovaj način oko 95 domaćinstava u Gašnici i 735 u Orahovoj biti priključeno na vodovodnu mrežu. On je dodao da je ovim projektom pitkom vodom pokrivena cjelokupna sjeverozapadna teritorija grada Gradiška.

G.Vlainić

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button