ВИЈЕСТИСПОРТ

Бициклијада „Др Борислав Шокчевић“ окупила више од 550 учесника

У организацији Бициклистичког клуба“ Челенџ“ у Градишци је данас одржана традиционална Бициклијада“ Др Борислав Шокчевић“. Више од 550 бициклиста окупило се јутрос испред Културног центра одакле су се, предвођени члановима породице покојног  доктора Шокчевића, упутили до Језера у Ламинцима гдје је уприличен пригодан спортски програм и додијељене медаље свим учесницима. На стази око језера одржане су трке за рекреативце и додијељене награде. Најмлађи учесници уживали су на полигону, постављеном за ову прилику, испред Културног центра Градишка.

Младен Шокчевић, син покојног доктора, рекао је да им је драго да се ова спортска манифестација и даље одржава и да су веома захвални и организаторима и учесницима што на овај начин чувају од заборава име Борисава Шокчевића и промовишу његове идеје.

 

Предсједник Бициклистичког клуба „Челенџ“, Славољуб Бјелајац рекао је да је задовољан одзивом на овогодишњу бициклијаду, на коју се пријавило више од 550 учесника и додао да га посебно радује велики број дјеце млађег узраста што је јасан показатељ да рекреативни бициклизам у Градишци има будућност.

Менаџер Града Градишка, Бојан Вујиновић  рекао је да је Градска управа подржала и ову, ако и све друге важне манифестације.“Бициклијада др Борислав Шокчевић је прије свега сјећање на човјека који је у овом граду био један ореол доброте, културе, спорта, неко ко је зачетник бициклијаде“, навео је Вујиновић и додао да је наша обавеза да не заборавимо људе који су обиљежили овај град, чије име ће вјечно да живи али и да јачамо свијест младих о значају спорта и здравог начина живота.

Међу бројним учесницима свих генерација био је и Небојша Малешевић који је учествовао у свим до сад организованим бициклијадама у нашем граду. Малешевић је рекао да се на овај начин Градишка придружила великим европским градовима у којима бицикл заузима значајно мјесто. Значај бициклијаде препознали су и млади. Јана Козлина, која је на бициклијаду дошла са другарицама из разреда, рекла је да је ово добар начин промоције бициклизма и здравог начина живота.

Бициклијада „ Др Борислав Шокчевић“ одржана је уз подршку Градске управе Града Градишка, Туристичке организације Градишка, Кулурног центра и спонзора.

С. Видовић

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button