ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕРеп.СрпскаЧАС ЗА ВАС

Активан хуманитарни број за изградњу Дневног центра у Косовској Митровици

На иницијативу бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији од јуче је активан хуманитарни број 1412 за помоћ завршетку изградње Дневног центра за дјецу и младе са потешкоћама у развоју у Косовској Митровици.

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је  да су преостали још унутрашњи радови у овом објекту величине 714 метара квадратних, за шта је потребно још око 45.000 евра.

“Укупна вриједност радова је 280.000 евра, овај пројекат започели смо 18. августа 2019. године  и већ био  завршен да није било пандемије вируса корона, али да се надам да ће, уз хуманост људи из Републике Српске, Центар бити завршен ове године”, рекао је Арлов и истакао да ће то додатно повезати српски народ из Српске са Србима на Косову и Метохији.

Он је напоменуо да су изградњу центра помогли грађани Републике Српске, кабинет предсједника Републике, Влада Српске, 25 локалних заједница, међу којима и град Градишка, ученици 93 основне и средње школе, неколико јавних и приватних предузећа.

Према његовим ријечима ове године ће,уз подршку институција Републике Српске, бити реализован пројекат “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” у коме је учешће узело 12 градова и општина Српске, међу њима и  Градишка која ће угостити дјецу из Зубиног Потока.

“Надамо се да ће нам епидемиолошка ситуација дозволити да ову акцију организујемо од 19. до 26. јуна и да ће наши малишани угостити преко 500 својих вршњака из Косова и Метохије”, истиче Арлов и додаје да је кроз овај пројекат до сада Српску посјетило преко 5000 дјеце са Косова и Метохије.

Арлов је рекао да ће долазак дјеце са Баније бити организован посредством Вијећа српске националне мањине из Глине.

Позивом на хуманитарни број 1412 до краја марта дарујете 1 КМ за завршетак изградње центра под називом „Подржи ме-9.јануар“ за 158 дјеце и младих са потешкоћама на Косову и Метохији.

Д.Ј.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button