ВИЈЕСТИГрадишкаПРИВРЕДА

Аџић: Међународни сајам у Градишци прилика за размјену искустава и упознавање са новим технологијама

На Сајму привреде, пољопривреде, туризма, образовања и запошљавања који ће бити одржан у Градишци од 26. до 28. априла 2024. године предвиђено је учешће више од 100 излагача из Мађарске, Србије, Хрватске, Словеније и БиХ, рекао је градоначелник Градишке Зоран Аџић гостујући у Јутарњем програму Радио-телевизије Републике Српске.

Аџић је нагласио да је међународни сајам у Градишци прилика да градишки привредници и пољопривредници прикажу своју понуду, да са другим излагачима размјене искуства и упознају се са новим технологијама и технолошким процесима.


„Наша жеља и циљ је да увежемо градишку привреду и образовање, односно образовне профиле и потребе тржишта“, рекао је Аџић.

Он је подсјетио да је Градишка препознатљива по међународним пројектима и да ће развојни пројекти бити приоритет и у наредном периоду.

„Ми смо аплицирали са шест пројекта из три области у износу од 90 милиона долара за средства Саудијског развојног фонда. То су зрели пројекти из области инфраструктуре,  водоснабдијевање и канализационе мреже, друштва и културне баштине“, навео је Аџић.

Он је нагласио да је опредјељење Градске управе развој Градишке као мјеста за бољи амбијент и живот грађана, привређивање и привлачење инвеститора као и стремљење ка томе да Градишка буде средњоевропски град.

С.Суботић Цумбо

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button